Mit Wildpflanzen kochen

Hier kannst Du allg. Fragen stellen.
ninasch

Re: Mit Wildpflanzen kochen

Beitrag von ninasch »

also es sind eifach iigsmmleti eihcle, so wies vom bode abegheied.. und die muess mer ja irgendwie schele..... s'brot schmöckt fein nussig und ja mer chans s'mehl au zum bache bruche.. es isch es sehr füechts mehl... und mer uess es immer mit emene "normale" mehl mische, wills nöd die gliche eigeschafte het...

eichle isnd nöd giftig, somit guet verträglich, 2-3 täg wässere tuet mer die gschelte eichle, ebe zum d'gerbstoff(bitter) entzieh... am aafang wird das wasser au zimli schnell dunkelbrunn vo de gerbstoff..
ninasch

Re: Mit Wildpflanzen kochen

Beitrag von ninasch »

übrigens: spitzwegerich laht sich au guet uusgrabe und inen topf pflanze, bi mir im topf uf em balkon hets na nach wie vor schön grossi saftigi blätter und i de zwüscheziit wachst er überall(versamet) und het sogar min peterli us em topf verdrängt...
Benutzeravatar
nexus
Platin Member
Platin Member
Beiträge: 1993
Registriert: Mi 7. Nov 2007, 15:08
Wohnort: am See

Re: Mit Wildpflanzen kochen

Beitrag von nexus »

Scho das lit am chläberprotein, weles am hüfigste in weize rogge dinkel vorchunt. das isch de nachteil wennt glutefreis brot machsch, s'fählt eifach öpis.
das probieri doch mal us im rouladebiscuit :)
Liebe Respekt Anarchie
pupf
Silver Member
Silver Member
Beiträge: 124
Registriert: Fr 31. Jan 2014, 09:26

Re: Mit Wildpflanzen kochen

Beitrag von pupf »

Habe ein neues leckeres "Unkraut" entdeckt: http://de.wikipedia.org/wiki/Wei%C3%9Fe ... sefu%C3%9F

Bild

Kann man wie Blattspinat zubereiten und ich sag euch, es schmekct auch genauso:
Bild


en guete...:-)
pupf
Silver Member
Silver Member
Beiträge: 124
Registriert: Fr 31. Jan 2014, 09:26

Re: Mit Wildpflanzen kochen

Beitrag von pupf »

BLÜTENBUTTER:



Bild

Blüten von wildem Oregano, rosa rugosa, Nachtkerze, Kapuzinerkresse, wilde Malve, Ringelblumen.... dazu Kapuzinerkresse Blätter, Peterli, Schnittlauch,Tthymian, Blätter vom kleinen Wiesenknopf, Knoblauch, Salz Pfeffer und ein wenig Kurkuma für die Farbe...

Bild

alle Kräuter und Blüten feingehackt...

Bild
Fertig gerollte Blütenbutter
Antworten